fredag 4. mars 2011

Hageglede

På "Moseplassen" (http://moseplassen.com) spør Anne hva vi gleder oss mest til i hagen i år.  Et innmari godt spørsmål - med mange svar! Jeg har ny, stor terrasse og gleder meg til å "innrede" den med potter og urner og kasser og kar. Og så gleder jeg meg veldig til å sjekke staudene som ble sådd i høst, og som foreløpig befinner seg i kasser og potter under en meter snø. Og selvfølgelig gleder jeg meg veldig til å eksperimentere med nye grønnsaker og urter i kjøkkenhagen. Og til å dele plantene mine med kunder og venner.

Men først og fremst gleder jeg meg til å glede meg over hagen igjen! Tusle rundt og dale ned og jobbe litt og ligge rett ut og nyte livet og livskraften og mangfoldet og overfloden.....

Derfor blir mitt bidrag til Annes spørsmål ikke et "glansbilde" fra hagen. Jeg gleder meg nemlig først og fremst til de aller første tegnene til liv i hagen - de som dukker opp mellom kvist og visne planterester og lenge før plenen blir grønn. Og så gleder jeg meg til å ta fatt på luking og planting og graving og klipping......!5 kommentarer:

Mandelhjärta sa...

Våren nærmer seg, og gledene med den! :)
Lykke til!

Refleksjon på livsvegen sa...

Blir kjekt få jord på hendene igjen og grønske på knea.. ;-)
Ha flott helg!

Mari sa...

Det er så godt med slike bilder nå! Og det er ikke lenge før blomstene viser seg "live" heller :D

Det der sokketipset ditt lengre ned i bloggen var skikkelig lurt! I bloggen til Fie samler hun inn bla kjekke tips, at ikke du legger en link inne hos henne?

http://www.fiesnotiser.no/2011/03/har-du-hage-verk-del-det.html

Anne (Moseplassen) sa...

Jeg gleder meg også til våren tar fatt og det kommer grønne små spisser opp fra bakken. Løkplantene er alltid etterlengtet :)

Finfin tid vi har i vente!

krepsemor sa...

Spennende, ja! Som deg, er det de første vårtegnene jeg gleder meg aller mest til! krokuser, tulipaner, og andre vårløker!