torsdag 27. januar 2011

Amaryllisrapport

I mai i fjor skrev jeg om amaryllisfrøene jeg hadde sådd. Siden den gang har de stått der på hyllen i planterommet og blitt nokså tilfeldig behandlet. I høst var jeg bortreist i fem uker - da fikk de visst vann én gang.....  Nå er jeg i prosessen med å vaske ned planterommet, sånn at det er gullende rent og fritt for skadedyr eller soppsmitte når nye planter skal produseres.Da passet det godt å sjekke disse forsømte amaryllisplantene, og plante dem om i større potter. Gjett om jeg ble imponert! Til tross for min manglende oppfølging har løkene doblet seg i størrelse, og røttene er blitt kjempestore! Nå har plantene fått større potter, godt gjødslet jord, og jeg har kuttet ned bladene sånn at løken bruker energi på å vokse selv og utvikle rotsystemet. Julen 2012 blir juleblomsten herfra forhåpentlig "hjemmelaget" amaryllis!  Til alle som har en plante stående fra jul:  Høst frøene før du kutter ned stengelen, og forsøk deg med amaryllis fra frø du også - det er kjempelett, og veldig gøy!


Jeg skulle selvfølgelig lagt en fyrstikkeske ved siden av planten for å vise størrelsen...... Løken er omtrent like stor som en vanlig sjalottløk. Legg spesielt merke til røttene: Er de ikke flotte?

2 kommentarer:

Anne (Moseplassen) sa...

artig!
Spennende å se hvordan blomstene blir da, det er jo halve morroa med hjemmelagde frø, man aner ikke hva resultatet blir :)

Fies notiser sa...

Nyttig som alltid :-) Kanskje en ide til neste år...

Men det jeg egentlig skulle si, var at du herved har utmerket deg, og funnet verdig (av meg) til å motta "Beautiful blogger award". Det var egentlig et veldig lett valg!

Utmerkelsen kom susende forbi hos meg, med oppfordring om å lage en liste over 7 ting man liker og sende stafetten videre til 3 personer. Håper du tar imot utfordringen :-) Uansett all ære til deg og din fabelaktige blogg!

Titt innom på http://www.fiesnotiser.no/2011/01/beret-utfordret.html for hele greiene. Ja, jeg har rappet et bilde hos deg - håper på tilgivelse...

Fortsatt god søndag :-)