lørdag 10. mai 2014

Dagens suppe:

En tusletur i hagen mellom regnbygene ga råstoff til kjempegod og kjempesunn middagssuppe:
Spinat fra fryseren og løpstikke og skvallerkål fra hagen ble hovedingredienser. Pluss litt røde linser, for å gjøre den mer mettende.  Et par skudd fra rosenroten, som har vært i god vekst lenge, gir litt tyggemotstand. En kvast sitrontimian, som har greid vinteren godt i år, gir karakter. Løvetannblomster og en fiol til pynt: Voila! Nydelig både å se på og å spise - og moro med egne råvarer!Omtrentlig oppskrift til 3 personer: La ca 3 dl kremfløte småkoke under omrøring til den tykner, tilsett ca 50 gram meierismør i terninger, rør godt. Spe med vann eller hønsebuljong til konsistensen er passe. Tilsett like deler (ca to never av hver) finhakket spinat, løpstikke og skvallerkål. La koke opp, og så stå og trekke på svak varme i noen minutter. Tilsett evnt kokte linser, smak til med salt, pepper, timian og litt karri, server med pynt fra hagen og en klatt rømme.

5 kommentarer:

Gyldenlakk - hage og pusterom sa...

Har ikke forsøkt meg på skvallerkål i suppa, men har god tilgang til råstoff! Da vet jeg hvor oppskriften finnes!
Ha en fin våruke!

nina sa...

Du finner flere oppskrifter her: http://hageflekken.blogspot.no/2010/04/skvallerkalen-spirer.html
En advarsel: når du først får smaken på skvallerkål risikerer du å bruke den så mye at du får for lite av den.......:-).
Ha en flott våruke, du også!

Unknown sa...

Takk, denne skal jeg prøve, selv om jeg ikke vet om jeg har løpstikke tilgjengelig. Det må jeg finne ut av :-) Gleder meg til neste innlegg.

Unknown sa...

En ting til; jeg håper knærne dine er bra igjen, og at vi kan glede oss til mange flotte blogg innlegg i år :-) Jeg har lest alle, og alle kommentarene også, og jeg har lært så mye, og kost meg veldig.

nina sa...

Tusen takk! Så hyggelig kommentar! Løpstikke må du så - den vokser ikke villt. Den er lett å få til, og langtlevende: Min eldste løpstikke er vel omtrent 13 år gammel, blir nesten 2 meter høy tidlig i sesongen, har vært delt og flyttet mange ganger, og er kort sagt en vidunderplante. hvis du bor i nærheten og vil ha en avlegger er det bare å si fra:-)